Thursday, August 23, 2007

Now what?

Jaha, då har vi äntligen fått lite svar från den andra lokalen som vi varit sugna på - Jakobsberg. Nu blev det svårt alltså... I den ena lokalen får vi inte plats med band/DJ/trubadur med det antalet gäster vi har nu och i den andra lokalen får man inte ha det ens en gång. Hmm, nu har jag ingen aning om vad vi ska göra och hur vi ska välja. Såhär ser det i alla fall ut om man jämför de två lokalerna:

Bäckstugan
Mat: Göra själv eller beställa catering. Tre rätters med catering från ca 250kr/person, buffé från ca 150kr/person. Tårta från ca 5kr/bit om vi göra själva, från ca 20-25kr/bit om vi köper färdig.
Dryck: Köpa själv. 60-90kr/vinflaska om vi köper på Systembolaget.
Dukning och dekorationer: Vi måste stå för allt utom porslin&bestick - dukar, blommor, servetter osv. Kan även behöva hyra in mer porslin&bestick.
Personal: Hyra in själva alternativt någon bekants bekant eller liknande.
Musik/underhållning: Med den gästlistan vi har idag får inget band/DJ/trubadur plats, men vi får ha det om vi vill. Annars blir det väl dator kopplad till ljudanläggning. Ingen scen.
Kapacitet: 60 personer i stora salen och 24 i lilla enligt föreningen, men enligt rykten går det in upptill 75 personer i stora salen.

Jakobsberg
Mat: Från deras kök. Tre rätters 360kr/person och buffé 310kr/person. Tårta från ca 5kr/bit om vi göra själva, från ca 20-25kr/bit om vi köper färdig.
Dryck: Från deras kök. Typiskt pris 120kr/flaska.
Dukning och dekorationer: De tillhandahåller vita linnedukar och porslin&bestick, blommor och övriga dekorationer får vi ordna med själva.
Personal: Från dem. 334kr/personal och timme.
Musik/underhållning: Vi får inte ha levande musik eftersom grannarna klagat. Alltså blir det i så fall dator kopplad till ljudanläggning. Ingen scen.
Kapacitet: 56 personer vid traditionellt U-bord eller 76 vid mindre bord, enligt dem själva.

Ja... Så ser det ut. Och nu är jag minst sagt förvirrad. Lasse ska boka tid så vi får kolla på Jakobsberg, sen får vi väl sätta oss ner och stöta och blöta och gå igenom gästlistan igen för att se vad vi kan göra. Möjligtvis att vi får se oss om efter ytterligare ett alternativ.
Vad tycker ni? Kommentera!

2 comments:

I. said...

kunde man ju tro att grannarna har klagat på musiken på jakobsberg.. det bor nämligen en gestapo-kärring rätt över gården där. hon har klagat på oss också. bland annat när hunden kissade ner sej på asfalten klockan halv fem på morgonen. det höll hon minsann koll på!

Anonymous said...

Ni kanske ska fundera över ett tredje alternativ om det finns, vore ju inget kul om ni måste välja bort någon från gästlistan för att lokalen är för liten.