Thursday, May 8, 2008

Vigselträff

Ikväll har vi varit på vigselträff i S:ta Ragnhildskyrkan, en träff som alla par som ska gifta sig i Södertälje-Tveta församling i år var inbjudna till.

Träffen började i kyrkan där vi fick lite introduktion av en av prästerna samt organisten innan vi drog igång med psalmsång och marschlyssnande. Tre av vigselpsalmerna föll oss i smaken: 84, 410 och 411. Tanken är att vi ska välja två av dem och sen välja en sommarpsalm också, lutar mot I denna ljuva sommartid eller En vänlig grönska. Av marscherna var det väl två som fastnade, Leksand brudmarsch och Gotländsk brudmarsch. Kanske vi ska använda oss av båda två? Fast jag har någon konstig grej för mig att vi inte kan använda en marsch från ett landskap/en ort vi inte har någon koppling till, och den enda kopplingen jag har till någon av dem är att jag tyckte om Leksand Sommarland när jag var liten...

Efter all musik drog vi oss i alla fall vidare in till S:ta Ragnhildgården där det bjöds på mat, kaffe och kaka. Under tiden vi glufsade i oss av den goda salladen pratade två tjejer från Swedbank om ekonomi och juridik som gifta, mycket intressant. Är väldigt tacksam att ingen av oss har barn sen tidigare och att vi kliver in i äktenskapet på hyfsat samma ekonomiska/tillgångmässiga villkor, för herre vad struligt allt kan bli! Lasse fick för övrigt för sig att juristen stod och pratade om "Särsjubarn" när hon i själva verket pratade om "Särkullsbarn" och han vägrar inse att han hörde FEL. Envisa karl!

Sista gästframträdandet bjöd en familjerådgivare på. Hon pratade om hur man håller ett förhållande levande, att man ska låta varandra vara lite knäppa och att det är helt OK att bråka och diskutera, men att man alltid ska tänka på vad man säger - vissa saker kan man helt enkelt inte ta tillbaka. Klok kvinna må jag säga.

Och sist (men inte minst) fick vi reda på vilken präst som kommer att vara vår vigselpräst. Vi fick en kvinna vid namn Helena, och nu är det väl bara att vänta på att hon hör av sig då :-)

1 comment:

Tusset said...

Vad bra att få så mycket info! Tveksam till om det ordnas något sånt när man ska vigas borgerligt vilket är lite synd...