Tuesday, July 3, 2007

Planer/funderingar

Nu sen vi bokade kyrkan så snurrar verkligen tankarna runt ännu mer, kan inte låta bli att tänka på bröllopet typ hela tiden! Här är de senaste funderingarna.

Kyrkan: Den är så vacker som den är, så egentligen behövs ingen dekoration. Men det är ändå möjligt att bruden inte kan hålla sig och dekorerar med en enkel blomma här och var.

Lokal: Vi hoppas verkligen på att Bäckstugan är tillräckligt stor för oss, den är bara så perfekt! Kyrkan, naturen, vandrarhemmet… Allt ligger så nära och bra, förutom stan då, men dit är det inte så värst långt heller egentligen. Borde få svar från IFK snart så vi kan åka och titta på huset.
OM det är tillräckligt stort så tänker vi oss bordsdekorationer med pioner, murgröna och blockljus i olika storlekar med pärltråd runt. Vita linnedukar och löpare i två färger – rosa och lime. Utomhus skulle vi kunna ha ett/flera partytält med tilltugg och kanske möjlighet att sitta ner och prata – om det är fint väder dvs.

Blommor: Brudbuketten ska bestå av rosa pioner, limegröna rosor och vita eller rosa luktärter. Till det lite gröna strån och pärltråd – det kommer bli så vackert! Tärnbuketten blir något liknande fast mycket mindre. Corsagerna till Lasse och hans marskalk skulle kunna bestå av en enkel pionknopp och eventuellt lite pärltråd.

Transport: Gästerna får ta sig från kyrka till lokal själva, det är ju ändå så nära. Hur vi ska transporteras däremellan vet vi dock inte än, men det blir nog någon fräsig bil. Häst och vagn är så galet dyrt när man inte känner någon som kan hjälpa en.

Maten: Buffé eller ej, det är den ständigt återkommande frågan. Buffé är ju somrigt, lättsamt och billigare att servera, men nu har vi hittat en cateringfirma som har riktigt läckra (och prisvärda!) menyer. Vad sägs om den här från Alla Tiders Matlagare t ex:

Förrätt: Tunn skivad Serranoskinka serveras med potatis- och örtsallad toppad med tomatbarigoule (ugnstorkad tomatröra) och vitlökskrutonger.
Varmrätt: Grillad örtkycklingfilé, serveras med tomat- och fetaostsallad och hemgjord parikaajvar med lime&chili samt ugnsbakad klyftpotatis.
Efterrätt: Vanilj och kakaopannacotta, serveras med limesockrat fruktspett.

Mmmums, det rent vattnas i munnen! Och pannacotta som är SÅ gott! Vi åt ju faktiskt chokladpannacotta på vår förlovningsmiddag dessutom, så det vore en passande efterrätt :-)

Ja… Det finns mycket att fundera på helt enkelt.

No comments: